• Toimituskulut 4,90€
  • Toimitusaika 5-7 päivää
  • Turvalliset maksutavat
  • [email protected]

Sinun Kuvasi, Ainutlaatuinen Kuvataulu.

Kuvaopas

Soveltuuko kuvani tulostukseen?

Laskemme kuvan laadun pikseleiden perusteella. Tiedostot, joissa on enemmän pikseleitä, voidaan tulostaa suuremmassa koossa. Voit tehdä tilauksen huoletta, koska järjestelmämme varoittaa sinua jos kuvassasi ei ole riittävästi pikseleitä halutun koon tulostukseen. Jos saat ilmoituksen, valitse pienempi kuvataulu.

Mitä tiedostomuotoja hyväksytte?

Hyväksymme seuraavat tiedostomuodot: .jpg, .pdf, .tiff, .eps, .ai, and .png.

Miten voin varmistua hyvästä lopputuloksesta?

Mitä enemmän kuvassa on pikseleitä, sitä parempi ja tarkempi on lopputulos. Emme suosittele ottamaan kuvia sosiaalisesta mediasta, koska kuvat pakataan pienemmiksi web-käyttöä varten. Jos kuitenkin haluat teettää pienen taulun esim. lahjaksi (20x20cm tai 24x16cm) niin tällöin esim. Facebookista otettu kuva saattaa soveltua tulostettavaksi. Suosittelemme kuitenkin käyttämään alkuperäistä kuvaa aina jos se on mahdollista. Digitaalisella kameralla otetut kuvat ovat lähtökohtaisesti hyviä tulostukseen kaikissa koissa. Järjestelmämme antaa kuitenkin aina varoituksen, jos kuvatiedoston laatu ei ole riittävä.

Pro-opas

Kuvien valmisteleminen ja resoluutio

Tulostetun kuvan yksityiskohtaisuuden määrittää kuvan resoluutio (PPI, pikseliä tuumalla) ja tulostimen resoluutio (DPI, pistettä tuumalla). Vaikka valokuvan laatuun vaikuttavat monet seikat; esimerkiksi valaistus, kohina, kuvanmuokkaus, väritasapaino jne., kuvan painolaatua ajatellessa tärkein kysymys on kuitenkin alkuperäisen kuvan koko ja sen PPI. Kuvan ollessa digitiedostona sen todellisesta koosta kertoo kuvan resoluutio, joka puolestaan kertoo, kuinka monta pikseliä kuvassa on. Mitä enemmän pikseleitä, sitä suurempi alkuperäinen kuva on.

PPI viittaa siihen, kuinka monta pikseliä kuvassa on tuumaa kohden (pixels per inch). Tämän voitaisiin yksinkertaistetusti ajatella kertovan kuvasi tarkkuudesta. Yleinen käsitys on, että PPI 300 on paras tarkkuus, sillä sitä korkeampi PPI on turhaa koska eroa ei paljain silmin huomaa. Huomaamisen arvoista kuitenkin on, että katseluetäisyys vaikuttaa kuvan nähtävään tarkkuuteen – jos siis haluaisit luoda printin tilaan, jossa sen katsojat ovat aina kauempana kuvasta, pienempikin tarkkuus saattaa riittää luomaan printin, joka sen todelliselta katseluetäisyydeltä näyttää tarkalle.

Nämä molemmat mittapuut – kuvan resoluutio ja sen PPI – ovat asioita, joita et voi säätää vaikuttamatta kuvan laatuun. Vaikka pystyt suurentamaan kuvasi resoluutiota ja lisäämään sen PPI:tä kuvanmuokkausohjelmassa, tämä vain joko venyttää olemassa olevia pikseleitäsi tai jakaa ne osiin, mikä itse asiassa huonontaa kuvan painolaatua. Kuvatiedoston laatua ei siis voi keinotekoisesti parantaa jälkikäteen; kameran (tai kännykän) alkuperäisesti kuvaama laatu on paras lähdemateriaalisi.

Värinhallinta

Jos käytät kuvankäsittelyohjelmaa, tallenna tiedosto RGB-muodossa ja varmista, että kuvatiedostoon on sisällytetty RGB-työtilaprofiili. Otamme huomioon eri profiilit, kuten sRGB ja ProPhoto RGB. Huomioithan kuitenkin, että ellei monitorisi ole kalibroitu tavalla, joka on yhteensopiva laitteistomme kanssa, voivat värit näyttää hieman erilaisilta ruudulla, kuin lopullisessa painatuksessa.

Käytössämme on oma värinhallintajärjestelmä. Pyynnöstä voimme lähettää ICC-profiilimme värien samanlaisen toistuvuuden takaamiseksi.