fbpx
Kauppa:
fin | eu

Tämä sisustustyyli tukee tutkitusti ihmisen hyvinvointia

Luontokuvien katselu alentaa tutkimusten mukaan jännittyneisyyttä, sydämen sykettä ja verenpainetta.

Näin luontokuvat vaikuttavat ihmisen terveyteen

Luontokuvien katselu alentaa tutkimusten mukaan jännittyneisyyttä, sydämen sykettä ja verenpainetta. Niin sairaalan työskentely-, odotus-, ja toipumistiloissa on todettu luontokuvilla olevan parantavaa vaikutusta ihmisen fysiologisiin toimintoihin. (Taka-aho,M.2005. Luontokokemus ja henkinen hyvinvointi. Jyväskylän yliopisto. Terveystieteiden laitos. Pro gradu.)

Leikkauksesta toipuvat potilaat, jotka näkivät luontoa ikkunanäkymästä tai katselivat luontokuvaa, kotiutuvat tutkimusten mukaan vuorokauden aiemmin sekä tarvitsivat vähemmän kipulääkettä kuin kiviseinää katselleet potilaat. (Salonen, K. 2010. Mielen luonto. Eko- ja ympäristöpsykologian näkökulma. Helsinki.) Sitran tutkimuksen mukaan luontokuvan katselu seinältä tai taustakuvana kohotti mielialaa, vähensi ahdistusta ja jännitystä. Rentoutuminen näkyi koehenkilöiden alfa-aalloissa jo kolmessa minuutissa. (Sitra2013. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto. Sitra ja GreenCare Finland ry. Vihreää hyvinvointia. Helsinki.) (Lainattu Pirjo Meurosen ja Minna Penttisen opinnäytetyöstä Luontokuva hyvinvoinnin lähteenä.)

Asiakkaidemme luontokuvia terveyttä edistävinä teoksina

Rovaniemen Mehiläinen julkaisi avoimen haun Lapin taiteilijaseuran jäsenille ja pitkäaikainen asiakkaamme Kaisa Sirénin teokset tulivat valituksi osaksi sairaalan heräämön sisustusta. 

Keuruun terveyskeskukseen toivottiin perinteisen kuvatapetin sijaan raikasta toteutustapaa, joka antaisi moniulotteisuutta valottomaan kellaritilan ruokalaan. Kiiltäväpintaiset lasitaulut luovat vaikutelman maisemaikkunoista.

Teos ”Hetki tuulen välissä” on kooltaan 2,5m x 1,5m ja se on kuvattu Kamtšatkalen tulivuorilaaksossa Venäjällä.

Jyväskylän Viitaniemen kouluun valmistimme Simo Peterin luontoaiheisen lasitaulun osaksi harmonista, puun väristä ympäristöä.

Veikko Ruohotien Rantakoivikko Keuruun terveyskeskuksen ruokalassa.

Luotettava, laadukas, kotimainen – valitse kumppaniksesi Beyondprint

Beyondprint on kotimainen yritys Keuruulta, Keski-Suomesta. Valmistamme laadukkaita sisustustauluja niin yksityisasiakkaiden valokuvista kodin sisustukseen kuin yritysasiakkaiden isoina mittatilauksina. 

Me Beyondprintilla olemme iloksemme saanut valmistaa useamman julkisen tilan teoksen, jotka ovat sijoittuneet tukemaan katsojiensa hyvinvointia.