fbpx
Kauppa:
fin | eu

Taulukollaasi yritysasiakkaalle – Case Rantapuisto

Suunnittelimme ja valmistimme kesällä 2021 hotelli Rantapuistolle puutaulukokonaisuuden. Taulukollaasi sijoittui hotellin rantasaunalle merellisiin maisemiin. 

Lähdimme asiakkaan kanssa yhdessä toteuttamaan projektia. Toimeksianto oli hyvin laaja – rantasaunalle toivottiin sisustukseen ja hotellin henkeen sopivaa taulukokonaisuutta. Asiakas toivoi taulujen täydentävän hotellin ympäristön luontoteemoja ja mikäli mahdollista, kuvien sijoittuvan pääpainotteisesti Vuosaareen, missä hotelli myös sijaitsee. 

Käytimme projektissa talon oman valokuvaajan Laura Rautjoen valokuvia ja taulujen materiaaliksi valitsimme valikoimamme puun. Puun raaka-aineena käytämme kotimaista koivuvaneria, joka henkii hyvin samaa henkeä, jota hotelli Rantapuisto edustaa – sisustuksessa on käytetty runsaasti suomalaista designia. Puutaulu valokuvasta on oikea ratkaisu, kun halutaan tuoda pala luontoa sisätiloihin, sillä puun syyt tulevat esiin etenkin vaaleiden valokuvien myötä. 

Beyondprintin puutaulujen taakse on asennettu valmiiksi tyylitelty kiinnitysmekanismi.

Työ tietokoneella

Koska valokuvat projektiin poimittiin kuvaajan olemassa olevista valokuva-arkistoista, jäljelle jäi suunnittelu- ja asennustyöt. Kuvatauluprojekti on toki hauskaa ja luovaa työtä, mutta joku saattaisi yllättyä, kun näkisi siihen uppoavan työmäärän! Ei ole aivan läpihuutojuttu suunnitella suomalaista designia huokuvaan merimaisemaan sopiva kuvakollaasi. Kuvakokojen miettiminen ja muuttaminen haukkasi työajasta leijonan osan. 

Aloitin työn etsimällä erilaisia kuvakollaasipohjia Pinterestistä. Vaihtoehtoja löytyi paljon, mutta valintojen tekeminen ei ollut yksinkertaista. Tauluja tulisi kahdessa eri kokonaisuudessa, joiden pitäisi kuitenkin tukea toisiaan. Kollaasipohjaa valitessa piti miettiä myös, kuinka paljon kuvia on tarpeeksi, muttei kuitenkaan liikaa. 

Suunnittelin aluksi harmonisen, rauhallisen ja sävyiltään neutraalin kuvakollaasin. Ihan kiva, mutta omaan makuuni kuitenkin liian pliisu. Visuaalinen ilmaisuni on väreillä ilottelua ja se on myös tavaramerkkini. Ymmärsin tehneeni ensimmäisen version keskittyen itseni ulkopuolelle. Annoin itselleni luvan nauttia taiteilijuudesta ja siitä, että tämä taideteos on tilattu juuri minulta – silloin pitää myös minun tyylini teoksessa näkyä. 

Ensimmäinen versio vasemman puoleisen seinän kollaasista.

Aloitin työn alusta ja valitsin käyttöön uuden kollaasipohjan. Työ alkoi rakentua Punaisen, oranssin ja keltaisen päävärien ympärille. Yhtenäistä monissa kuvissa oli auringon valo. 

Keskeneräinen kollaasi, jossa vielä teokset hakivat paikkaansa.

Lopullinen luonnos vasemmalle seinälle, josta vaihdettiin vielä asiakkaan toiveesta yksi teos.

Kun asiakas oli hyväksynyt lopullisen ehdotuksen, lähetin kuvat painoon. Kuvataulujen saavuttua valmistin tauluista kaavat leivinpaperista helpottaakseni asennustyötä. Kaavojen tekeminen on helppoa: tarvitaan leivinpaperiarkki ja sakset. Kaava leikataan mukaillen taulun mittoja. Muistat vain olla varovainen, ettet sohaise saksilla taulun pintaa!

 Kaavojen asettelemisella säästettiin asentajan työaikaa sekä varmistettiin teoksen asettuminen tilaan oikeaan kohtaan. Sommittelin vasemman puoleisen seinän teoksen yhtä kauas ikkunan pielestä kuin TV:stäkin. 

Tässä kuvassa näkyy taulujen päällä olevat kaavat.

Kiinnitin kaavat seinään maalarinteipillä.

Kaavojen asetteluvaiheessa voi tehdä jo valmiiksi tarvittavat mittaustyöt, näin vältytään vahingoilta asennusvaiheessa.

Kun kaavojen asettelu oli valmis, kutsuin hotelli Rantapuiston huoltomiehen avukseni. Asentaminen oli vaivatonta pohjatyön ansiosta. Beyondprintin puutaulujen takaosaan valmistetaan tuotannossa tyylikäs syvennys, jonka avulla taulut on helppo kiinnittää. Minä valvoin jokaisen taulun asentamisen ja huoltomies asensi teokset kärsivällisesti ja kunnioittavasti ottaen huomioon jokaisen muutokseni.

Lopputulos oli juuri sitä mitä työltä odotinkin ja se onnistui suunnitelmien mukaisesti. Asiakasta ilahdutti teokset suuresti ja teosta kuvattiin, että siitä tulee mieleen juhannus. Ei olisi voinut paljon enempää nappiin osua, kun puhutaan teoksesta, jonka tavoite oli olla yhtenäinen suomalaisen designin kanssa!