fbpx
Kauppa:
fin | eu

Vinkit kuvataulujen sommitteluun

Haaveiletko kuvatauluista koostuvasta kollaasista/galleriaseinästä? – Nämä vinkit kananttaa huomioida ennen kuvataulun tilausta!

Kuvasta tauluksi 

Kuvatauluista koostuvaa galleriaseinää haaveilevan kannattaa aivan aluksi miettiä kuvatauluille yhtenäistä teemaa. Mitä haluat kuvilla sanoa? Minkälaista tunnelmaa kuvatuotteiden halutaan luovan? Minkälainen värimaailma kodin muussa sisustuksessa on? Tilaatko kuvataulut tai julisteet omista kuvista vai käytätkö esimerkiksi kuvapankkien ilmaisia valokuvia? Tai onko mielessäsi tietyn valokuvaajan teokset? 

Kuvitellaan, että valitset teemaksi luontokuvat. Minkälaiset luontokuvat miellyttävät kotinne asukkaita? Vivahteikkaimman galleriaseinän rakennat yhdistämällä kuvaseinään yksityiskohtia laajempiin maisemiin. Kuvien ei tarvitse olla huippulaatuisia! Ennen kaikkea luonnossa vietetyn hetken kauneuden välittyminen luo tunnelmallista sisustusta. Puutaulu valokuvasta on suosituin vaihtoehtomme ammattivalokuvaajien luontokuvien keskuudessa! Kotimainen koivuvaneri tukee skandinaavista, luonnonläheistä sisustusta saumattomasti. 

Vai oletko city-ihminen ja haluaisit tehdä kuvaseinän ikimuistoisista lomakuvista ystävien kanssa? Valitse tällöin kuvia sekä matkakohteesta, että hetkistä ystäviesi kanssa! Kiiltäväpintainen akryylitaulu omasta kuvasta on oiva valinta nuoren city-ihmisen sisustukseen. Voit sekoittaa taulujen joukkoon myös muuta ripustettavaa, kuten matkamuistoja. 

Taulujen asettelun suunnittelu 

Valmistimme Rantapuisto -hotellin rantasaunaan galleriseinät. Voit lukea projektista, sommittelusta ja sen lopputuloksesta tarkemmin täällä. Alla jaamme vielä Pinterestistä poimiamme kuvakollaasipohjia, joita voit ideoinnissasi käyttää sekä auttaa hahmottamaan paremmin erilaisia kuvakokoja suhteessa toisiinsa.

Huomioi, että internetistä löytää usein ohjeita tuumakoossa. Ylläolevat esimerkit ja kuvakokomme ovat senttimetreissä. 

Voit valmistaa suunnittelemistasi kuvatauluista kaavat leivinpaperista jo ennen tilausta. Näin pystyt sommittelemaan kollaaseja tilassa ja voit tilata kuvataulut kuvista luottavaisin mielin. 

 

Taulujen asettelu seinille

Varmista seinämateriaali ja minkälaiset kiinnikkeet taulujen ripustamiseen tarvitset. Jos et ole varma, soita kaverille tai vuokraisännälle. Rautakaupan henkilökunta osaa myös neuvoa tiedon perusteella oikeanlaiset kiinnitysvälineet. 

Jos pora ja vasara eivät pysy kädessä, pyydä rohkeasti osaava kaveri mukaan. Saat työskennellä kuin luova taiteilija konsanaan. Sitä paitsi työn jälki on parempaa, kun kahdet silmäparit varmistavat taulujen paikat yhdessä. 

Valmista tauluista kaavat viimeistään taulujen saavuttua! Levitä leivinpaperi taulun päälle ja leikkaa saman kokoiset palat. Sommittele leivinpaperit maalarinteipin avulla seinään ja jätä paikoilleen. Näin asentaminen on helppoa alusta loppuun. 

Muistathan ottaa sommittelussa huomioon taulujen välit ja näiden yhtenäisyyden. Toisin sanoen, mittanauha heilumaan kaavojen asetteluvaiheessa!

 

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tsemppiä oman galleriaseinän rakentamiseen!

Ps. Mikäli etsit kevyttä ratkaisua tai seiniisi ei saa kiinnittää tauluja, kannattaa tutustua valikoimamme uutuuteen -julistetarraan! Helppo ja monikäyttöinen julistetarra ei jätä seiniin jälkiä lainkaan. Lisäksi se on myös helposti uudelleen aseteltavissa. Tutustu tuotteeseen nyt: https://beyondprint.fi/julistetarra/